Leveles tésztában sült lazac mézes-mustáros mártással

Megszokott receptjeit mindenki szereti időnként felfrissíteni, így érdemes az interneten körülnézni. Itt találtam egy receptet: https://www.nosalty.hu/recept/lazac-levelestesztaban-mezes-mustaros-martassal.

Még két fontos dolog ilyenkor. A recepthez mindig elfelejtünk valamit, így használnunk kell a fantáziánkat. A recept csak recept, mindig igazítsuk helyzetünkhöz, ízlésünkhöz.

Kép

Azaz vegyünk fagyasztott leveles tésztát, amelyet kiolvadás után egy centiméternél egy kicsivel vékonyabbra nyújtsunk.

Ezután a jól bevált halak fűszersót keverjük bele megolvasztott vajba. Ebbe forgassuk bele a lazacszeleteket, majd a tésztára helyezzük rá, és borítsuk be.

Az így készült „batyukat” előmelegített forró sütőbe csúsztassuk. Előtte a tészta tetejét tojás híján kefirrel kenjük be.

Ezután jöhet a szósz. Kevés vajon a tört, vagy nagyon apróra vágott fokhagymát megdinszteljük és két kanál liszttel bekeverjük. A fokhagymás masszánkat felöntjük 2 dl tejszínnel, és hozzátesszük az előre összekevert mustárt (egy evőkanál), mézet (két evőkanál) és tört színes borsot. A jól összekevert szószt a halványbarnára sült batyukra tálaláskor ráöntjük.