Kortörténet

A politikus egyetlen ellensége önmaga, mert hatalmat akar és nem azt, hogy alázattal szolgálja közösségét. Így a közössége ellenségévé válik.

Kép
Kép
Ha az emberek között vannak patkányok, akkor a patkányok között is vannak emberek?

cseléd kommunizmus

közvagyont sajátként használják, akár saját célok megvalósítására, akár „jótékonykodásra” (másokat függővé tenni!), akár kapcsolatépítésre, így minden érintett cinkostárssá válik.

közpénzből magántulajdon-szerzés, amely lehetett közvagyon, de más magántulajdona is, mert ha megtetszik akkor már a sajátjuknak tekintik, akár más álmát is lerombolják, elrabolják.

a politikust bár közszolgálatra választották, hatalmának él alázat helyett (és vagyonát gyarapítja). Hiszi, hogy a tudás fájáról evett, mindenhez ért, így a szakmai megközelítés, az elvek csak az ellenség szava. Vagy nem hiszi, de lenéz mindenkit, kiskorúként kezel (bár személyiségi zavara mind hamis mosolyából és mozdulatából, mind mondataiból kitűnik).

embereket azért helyeznek olyan pozícióba, amely meghaladja felkészültségüket, képességeiket, hogy irányíthatóak legyenek, azt tegyék amire utasítják, lecserélésük pedig nem okoz gondot.

(A bölcs ezen felülemelkedik...)

2016. december 13.