Peninsula Hotel – Kréta

peninsula.gr

A nyaralás mindig rizikós, és minél távolabb megyünk, annál kevésbé lehet elszökni, de itt csak maradni szeretnénk. Herakliontól mintegy 25 km re fekszik Agia Pelagia település tengerparti részén egy sziklaszirten a Peninsula Hotel.

Több szintes épületegyüttes mind külső, mind belső formáiban és színeiben a tradicionális görög stílust követi.

A szirt két oldalán egy-egy rövid, védett apró kavicsos strand található, amely beljebb sziklás, a víz átlátszó. Így egy búvárszemüveg segítségével számos kedves élőlénnyel köthetünk ismeretséget. Akit ez nem vonz, mert 10 perc séta némi lépcsőzéssel fárasztó, az maradhat a szálloda medencéinél, vagy választhatja a mesterségesen kiépített mólót (vigyázat, csak úszóknak).

Bár lehet all inclusive ellátást választani, de felesleges, hiszen akkor a szállodához vagyunk kötve és nem próbálhatjuk ki a helyi ételeket és italokat. Maradjunk a félpanziónál, amely nagyon sok féle ételt tartalmaz, fogyasztási korlátot csak a vacsora idő eltelte és kapacitásunk jelenthet. Napközben pedig strandolás mellett térjünk be a helyi tavernák egyikébe. Itt mindenki kedvesen fogad.

Még egy fontos előny. Itt zavarnak legkevésbé honfitársaink, hiszen alig 10-15-en fordulnak elő (250 szobájuk van). Helyettük lengyelek, németek, franciák és oroszok kedvenc nyaralóhelye. Azaz hátunk mögött hagyhatjuk otthoni problémáinkat és senki nem emlékeztet rá.

Ha már elég volt a tengerből és napsütésből, érdemes legalább egyet kirándulni Knossosba, ahol a palota romjai között az időben több ezer évet léphetünk vissza.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép