Zotter Csokoládémanufaktúra – Riegersburg, Ausztria

zotter.at

Ha az Őrségben járunk, vagy a közelében, vagy csak a CSOKOLÁDÉRA vágyunk, akkor egy napra érdemes átugrani Ausztriába, azon belül Stájerország határába, Riegersburg szomszédságába, a Zotter Csokoládémanufaktúrába.

Mielőtt belépnénk, nem árt tudni, hogy az osztrák mentők hívószáma 144, de működik mobilról az általános euro segélyhívó 112-es száma is. Mindez miért? Csokimérgezésért. Ha belépsz megismered a bio és fair trade valódi érzését és értelmét.

Rövid film és irány a gyár, ahol mindent megnézhetünk és meg is kóstolhatunk. Csak ne ragadj bent! És szó szerint… Hiszen csoki nemcsak kemény vagy éppen lágy, színes és illatos, hanem szökőkutakban is folyik. Itt még Gombóc Artúr is kiterül. Próbáld ki.

Majd a végén, ha még emlékszel a közel száz csoki ízére (a bejáratnál ingyen jegyzetfüzet és használd!), a kedvenceidet a gyár boltjában meg is vásárolhatod. Egy garantált, amit megvásárolsz, az hetekig a vitrinben marad érintetlenül. (Természetesen csak akkor, ha másoknak nem mutatod meg kincseidet.)

Kép

Csokoládé után irány a völgy (fényképek a képgalériában), ahol különböző őshonos és máshol őshonos állatok legelésznek. Séta, amely többórás program.

Függőágyon pihenhetünk öreg fák árnyékában, vagy éppen „paraszt golfozhatunk”. Még az is megtörténhet, hogy megéhezünk. A park közepén „Essbar” vagy „Restaurant”, ahol az erősebb idegzetűek a park állataival akár tányéron is megismerkedhetnek. Nyamm…

Kép