Papírgyőjtı konténerek (2000)

A hulladék begyűjtésére tett változtatási kísérletek, lépések 1990-től napjainkig a SZIE gödöllői campusán

„A következőkben vázlatosan, a teljesség igénye nélkül megkíséreljük bemutatni azokat a kezdeményezéseket, lépéseket, amely során több alaklommal változtatni kívántunk mind a Kollégium, mind az Egyetem hulladékgazdálkodásán. 20 év története, amelyből természetesen kimaradtak dolgok, kiadványok, rendezvények, stb., de a tanulságok nem.

[...]

III. A több éves huzavona végén 1999. őszén megkezdődött az irodákban és a kollégiumban keletkező papírhulladék szelektív gyűjtése: 14 db 1100 literes konténert helyezett ki a Duna Recycling Bt. (jelenlegi neve Duna Hulladékhasznosító Kft.), s ezeket előzetes telefonos egyeztetésünket követően kb. havonta egyszer ürítették. A programhoz az Egyetem mellett a Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet is csatlakozott. 2000. folyamán az egyetemi és kollégiumi konténerekből összesen 10,4 tonna, míg a kutatóintézettől 1,6 tonna papírt szállított el a Duna Recycling Bt.

[...]

Kép
Papírgyőjtı konténerek (2000)

Papírgyűjtő konténerek a SZIE campusán (2000)

[...]

IX. 2013. ősz …. Ez már egy új fejezet, amelyet most írunk együtt. (Szelektív SZIE facebook) Szeptember 8-től szelektív hulladékgyűjtés SZIE Gödöllői Kollégiumokban!”

A teljes anyag letöltése (PDF, új lapon nyílik)